Smaalenenes avis, 04. september 2013:

Av Trond Erikson

GEIR INGE LOTSBERG / KÅRE NORDSTOGA: The Romantic Violin and Organ Afontibus, ATBCD-10 (2013) Genre: Klassisk

Det er alltid spennende å la en ny plate fra Geir Inge Lotsberg snurre i spilleren. Denne allsidige fiolinisten har vært innom de fleste genre og har vært en stødig orkesterleder og orkestermusiker, til stor glede for det musikkelskende publi­kum. At den noe uvanlige kombinasjonen fiolin og orgel er av det delikate slaget, kan også denne platen være et bevis på - også mye takket være en av våre fremste organister Kåre Nordstoga.

Denne platen, med romantiske stykker, treffer et ørelag som raskt settes i godlune. Musikk av Otto Olsson, Johan Svend­sen, Max Reger, Jean Sibelius, Camille Saint-Saens, Jehan Alain, Klaus Egge, Arild Sandvold, Ludvig Irgens Jensen og Johann Sebastian Bach, sørger for at musikkopplevelsen både blir rik og variert.

Nå er det både kjent (blant annet den berømte Air av Bach) og litt mindre kjent musikk som duoen her har valgt å presen­tere. Det er tydelig at musikerne virkelig tar denne musikken opp til en kvalitetsmessig stor innspilling. Framførelsene er levende og måten Lotsberg og Nordstoga klarer å «blande» klang­en på denne innspillingen er fasinerende.

Dette er definitivt en meget hørbar plate.


Klassisk musikkmagasin:

Intervju i Vårt Land: